Mønstre og sten

sten, mønstre, bjerge, lava, stones, patterns, mountains, Iceland, Island

En klippekyst ved Reynisdrangar, Vik, Island. Det ser nærmest ud til, at lavaen er eksploderet og frosset i bevægelsen. Billedet er et HDR sammensat af 9 billeder, for at dække kontrasten. Exif er: 1/160-1/3 sek, f/9, ISO 100, 16mm.

Jeg er en af de her underlige mennesker der altid går og kigger efter mærkelige ting (med mindre jeg er ude at handle, så skal det bare gå stærkt). Og da jeg kørte rundt på sydkysten af Island, omkring Vik og Dyrhölaey, tæt ved Reynisdrangar, så var der jo de her specielle stenformationer. Og jeg kan bare ikke lade være med at fotografere dem. Så jeg endte med at bruge en eftermiddag på kysten. Jeg var faktisk nødt til at redde det ene kamera og stativ fra bølgerne, de kom lidt for højt om.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten

Ind i mellem støder man på nogle sjove ting når man går på stranden. Strandene er over det meste af Island sorte, og har en stor mængde smukke mørkegrå rullesten. Og pludselig støder man på en sten der bare ikke passer ind i mønstret. Og det er ikke fordi jeg har fritlagt den røde sten og lavet resten sort/hvid. Exif er: 1/160 sek, f/4, ISO 200, 200mm.

Nogle gange går man rundt og finder en eller anden lille underlig detalje som man bare ikke kan undlade at fotografere. Som billedet ovenfor, hvor jeg rendte ind i en lille rød sten mellem en masse grå rullesten.

Iceland, Island, Nature, Natur, Cliffs, Kipper, Travel, Rejse,

Billedet er fra en klippehule på Island, hvor man virkelig kan se de vilde mønstre lavaen danner. Exif er: 1/60 sek, f/4, ISO 200, 70mm.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten, Lava, Cliff, Klippe

Lidt længere henne af kysten kom klipperne op af sandet. Exif er: 1/60 sek, f/4, ISO 200, 200mm.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten, Lava, Cliff, Klippe

Nogle steder ser det ud som om det hele smuldrer. Exif er: 1/40, f/5,6, ISO 200, 70mm.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten, Lava, Cliff, Klippe

Detalje af stenkolonerne. Jeg ved ikke om det er basalt. Exif er: 1/40 sek, f/5,6, ISO 200, 135mm.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten, Lava, Cliff, Klippe

Stenkolonerne fotograferet fra siden. Det giver noget helt andet. Exif er: 1/40 sek, f/5,6, ISO 200, 100mm.

Ellers kan det være, at man  vælger at gå sort/hvid. Farverne på Island er ikke voldsomme, det er nogle ret sarte farver, og når vi snakker klipper, så kan man næsten ikke se forskel, om der er tale om sort/hvid eller det er farve. Billederne er nu sort/hvid, jeg synes det gør dem mere interessante, da det bringer detaljer frem, som man ellers ikke lige ser.

Iceland, Island, Nature, Natur, Travel, Rejse, Stone, Sten, Lava, Cliff, Klippe

Som afslutning lige et farvebillede med udsigten fra den sydligste kyst på Island. Billedet er et HDR sammensat af 5 billeder. Exif er: 0,2-1,6 sek, f/14, ISO 100, 16mm.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*