Island 2012 – Før afgang

Cliffs on the east of Iceland

Klipper på østsiden af Island

 Som jeg skrev i min velkomst til bloggen her, så er det ikke forfærdelig længe til at Island skal besøge. Denne gang skal jeg derop i 14 dage. Den første uge bliver brugt sammen med 13 andre personer, og den anden uge bliver brugt alene.

Programmet første uge er, at vi lander i Reykjavik og bruger den første dag der til at falde til ro og se os lidt omkring. Reykjavik er en rigtig spændende by, den er ikke specielt stor, men de har det man skal have.
Dag to foregår med at komme til Myvatn, hvor vi skal besøge nogle specielle stenformationer undervejs og selvfølgelig nyde landskabet.
Dag tre foregår omkring Myvatn, hvor der er adskillige vandfald og geotermiske kilder. Det er et imponerende område, og jeg glæder mig allerede.
Dag fire er en transportdag. Vi skal fra nord til syd og der bliver meget køren. Jeg er faktisk lidt spændt på, hvordan kørslen er, for der har været snestorm for en uges tid siden. Jeg håber ikke, at det er alt for dårlige forhold. Men vi kommer ud på østsiden af øen, hvor der er øde og barskt og smukt.
Dag 5 foregår omkring Vatnajökull, hvor der er gletscher-laguner med isbjerge,  Der er store smeltevandssletter og lavamarker, hvad kan man ønske sig mere.
Dag 6 er dedikeret til sydvest-området, hvor der er tonsvis af smukke vandfald (det er der over alt på Island, men her er de kendte). Men det er planen.
Dag 7 er igen Reykjavik. Det kunne være, at man skulle på en hvalsafari eller noget helt tredje. Om ikke andet, så kan man da tage på den gyldne cirkel og se de smukke steder.
Dag 8, der rejser de 13 andre hjem, og jeg er overladt til mig selv. Hvad der der følger, det ved jeg ikke helt endnu, men det får I sikkert nok at se.

Og nu er der sikkert også nogle der tænker på, hvad slæber tossen med af udstyr. Og jeg slæber en røvfuld af udstyr med, det ene stativ er på vej derop med et transportfirma sammen med en sovepose.
Men der kommer rigeligt med grej med. På Island kan det hele bruges, og det kan være en fordel at have et backup-kamera med også. Men ellers prøver jeg faktisk på, at holde mængden af grej lidt i bund. Jeg gider ikke slæbe på mere end højest nødvendigt, og flyturen gør også, at man skal begrænse sig. Jeg vil i hvert fald ikke have så meget grej med, som jeg havde sidst. Men jeg er ikke helt færdig med at afgøre, hvad der skal med.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*